Let's look at the recipe.
<Before you cook..>
2. Now.. sauce to dip. Let's prepare grain syrup(조청, 쌀엿). It can be replaced with honey or other syrup.. If you don't want sweet taste, prepare sesame oil.
1. Spread "tteok-guk-tteok(떡국떡)" on your pan.
2. When tteoks rise and its down side is yellowish, flip them.
3. When the other side become yellow, it's done-!
4. In the small boul or beside grilled tteok pour grain syrup.
5. Now enjoy it!
오늘의 야식은.. 1월즈음 한국 가정의 냉장고에서 간단히 찾아낼 수 있는 재료로 만들었습니다.
저녁을 넘 적게먹었는지 배가 고파서 갑자기 가래떡을 구워먹고싶어졌죠.
원래 가래떡 구이는 자르지 않은 긴 모양의 것으로 먹지만 집엔 그것도 없고 밖에 나가기 귀찮았어요.
그래서 그냥 냉장고에 있는 떡국떡을 후라이팬에 구워서 먹기로 했죠..
그리고 간장병과 참기름병사이에 있던 조청(쌀엿)을 꺼내 접시에 담고 떡을 굽습니다.
1. 약한불에 2분정도 굽다가 떡이 부풀어 오르면 살짝 하나 뒤집어보고 노릇하게 되었을때 모두 뒤집어줍니다.(젓가락으로하면 쉬워요)
2. 그리고 뒷면도 노릇하게 구워지면 끝-! 참 쉽죠-?
3. 보기좋은떡이 먹기도좋다고 예쁘게 조청옆에 담아 찍어먹어요~^^ 오늘의 야식도 훌륭합니다-!
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